Menú Cerrar

Manteniment preventiu

El manteniment preventiu consisteix en una atenció periòdica de verificació i afinament dels diferents elements integrants d'un equip informàtic o xarxa. És important notar que un gran percentatge dels problemes que es presenten a la feina quotidiana, es deu a la manca d'un programa específic de manteniment dels equips i de la xarxa, de manera que la majoria dels problemes es resolen amb el mateix procediment del manteniment preventiu.

El servei correctiu d'un equip es realitza eventualment o quan una fallada tècnica ho requereixi per solucionar problemes operatius de maquinari, o canvi o instal·lació de nous components que afectin el funcionament i el rendiment de l'equip.

Així mateix, podem dividir el manteniment correctiu en dos subtipus, els quals són:

Manteniment correctiu

El manteniment correctiu es refereix a les activitats que cal fer de forma immediata, ja que algun equip que estava proporcionant un servei vital ha deixat de fer-ho per algun motiu i hem d'actuar de forma urgent i en el menor temps possible.

Manteniment correctiu programat

És el que s'efectua quan la decisió "no és urgent", i difereix l'execució per al moment més oportú i amb la reparació més adequada.

Els serveis de manteniment estan englobats conceptualment dins dels processos de Gestió d'Incidències, però el seu pes específic dins de les àrees de negoci d'INGBAR han fet necessari esmentar-los en un punt a part.